Vandaag de dag is het enorm belangrijk voor mensen om er goed uit te zien en gezien te worden. Draag jij kleding omdat je zelf mooi vindt of omdat andere het mooi vinden? Kleding is tegenwoordig niet meer bedoelt om ons warm te houden, maar om er goed uit te zien. Dit gaat soms zo ver dan mensen het ervoor over hebben om outfits van duizenden euro’s te dragen. Het is helemaal niet erg om je aan te passen en je af te vragen of mensen een bepaald kledingstuk leuk vinden. Toch is het wel belangrijk om te dragen waar jij je het lekkerst in voelt.

Hoe ontdek je je eigen kledingstijl?

Het kan zijn dat je niet blij bent met de outfits die je draagt. En dat is juist zo belangrijk! Je moet dragen waar jij je fijn in voelt. Ga eens op zoek naar een eigen kledingstijl. Een soort stijl die je helemaal kan aanpassen naar wat jij leuk vindt. Zijn dit poloshirts grote maten, of juist kleine skaterrokjes of toch meer de oversized-hoodies? Je eigen kledingstijl is iets heel persoonlijks en dit verschilt enorm per persoon. Doe inspiratie op. Kijk een keer op internet of op sociale media. Hier vind je genoeg leuke ideeën die je kan meenemen naar je eigen kledingstijl. Misschien kom je er wel achter dat rood helemaal niet jouw kleur is, maar juist blauw! Analyseer je kledingkast. Soms helpt het om gewoon eens een keer in de zoveel tijd je kledingkast op te ruimen en dingen weg te gooien. Overzicht helpt vaak en minder kleren zorgen voor minder stress in de ochtend. Probeer eens te experimenteren met nieuwe kledingstijlen. Ga eens uit je comfort zone en shop voor items die je mist. Wellicht heb je helemaal geen goede basic broeken of tops om items in je kast mee te combineren. Maak een wishlist van de items die je nodig hebt om veel leuke outfits mee te maken.

Volg je gevoel

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: volg je gevoel en draag kleding waar jij je prettig in voelt. Wat maakt het uit wat je collega’s of vrienden ervan vinden? Ze moeten jou gewoon accepteren zoals je bent. En wanneer mensen dat niet doen, zijn ze het ook niet waard.

Zodra je je eigen kledingstijl hebt ontdekt ben je een heel eind. Het leven is veel te kort voor het dragen van saaie kleding. Ga eens voor een gekke kleur of juist een ander soort stof en daag jezelf uit.