Heb je een oud matras dat niet meer lekker ligt, maar weet je niet welk matras je nu aan moet schaffen? Kijk dan eens bij M line. Dit bedrijf heeft ervoor gezorgd dat al hun matrassen voorzien zijn van koudschuim en visco-elastisch schuim, waardoor er altijd sprake is van goede ondersteuning. Daarnaast is er ook sprake van opencellig schuim in de matrassen van M line, wat weer zorgt voor een goede ventilatie. Wist je namelijk dat je gemiddeld een halve liter vocht verliest tijdens je slaap? Een goede ventilatie is dus heel belangrijk. Bij de matrassen van M line is ook gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, wat zorgt voor de juiste drukverdeling. Hoe beter de drukverdeling, hoe comfortabeler het matras is. 

Verschillende matrassen

Er zijn verschillende matrassen die in ieder geval allemaal uit dezelfde basis bestaan. Toch verschilt het per persoon hoeveel ventilatie er bijvoorbeeld nodig is en wat voor ondersteuning er nodig is. Daarom is het vaak mogelijk om een matrassenwijzer in te vullen via de desbetreffende webshop. Het ligt namelijk aan je bouw, lighouding en slaappatroon welk matras het beste bij je past. In zo’n matrassenwijzer vul je al deze gegevens in, waarna een advies wordt gegeven voor het beste matras in jouw situatie. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan is het vaak mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het bedrijf. Zij willen namelijk ook dat iedereen het juiste matras aanschaft, of de juiste topper. Een topper gebruik je voor een boxspring, maar voor het beste comfort in je bed kun je een topper ook boven op je matras neerleggen. En een goed kussen hoort hier natuurlijk ook bij.

Kussen voor zijslaper

Een goed kussen aanschaffen is belangrijk, je moet dan wel weten op wat voor manier jij slaapt. Ben je een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper? Er zijn dan namelijk verschillende kussens die bij je passen. Zo ligt bij een kussen voor zijslaper de nadruk op ondersteuning en ontspanning van de nekspieren. Dit komt omdat de druk voor een zijslaper op de schouders ligt tijdens het slapen. Een kussen voor een zijslaper is meestal dik en stevig. Ook is de hoogte en de breedte afgestemd op je schouders, waardoor je wervelkolom goed ondersteund wordt. Veel kussens zijn geschikt voor een zijslaper, maar lees altijd goed de specificaties door zodat je zeker weet dat je een kussen voor een zijslaper aanschaft!